Certificering

De meeste mensen denken “als er maar een eco-certificaat op de verpakking staat, dan zal het wel duurzaam zijn”. Cascades overstijgt echter alle minimale milieuvereisten en draagt op die manier bij aan een écht groene wereld.

Processed Chlorine Free

Standards of the Chlorine Free Products Association (CFPA). Cascades Tissue Group is de enige producent van tissue producten die voldoet aan de strenge richtlijnen van de SMMI (Sustainable Manufacturing & Marketing Initiative) en is in het bezit van het PCF certificaat (Processed Chlorine Free). Dit certificaat garandeert dat het gehele productieproces van vezels en eindproducten worden geproduceerd volgens een chloor vrij proces. Cascades Tissue Group voldoet met alle North River® producten aan de richtlijnen. Het North River assortiment is gemaakt van 100% gerecyclede vezels en komt voort uit  100% oud papier. De richtlijnen van CFPA zijn vergelijkbaar met het europees Ecolabel. Een gedetailleerde vergelijking is beschikbaar. Door het kiezen voor een chloorvrij productieproces beschermt Cascades Tissue Group het milieu tegen de aanmaak van giftige stoffen zoals, dioxine, furfuran en andere gechloorde producten en voorziet het toekomstige generaties van een goede leefkwaliteit in een goede leefomgeving.

Eco logo

Het EcoLogoM is het meest gerespecteerde en vooraanstaande ecologo in Noord Amerika. Het certificaat is in 1988 geïntroduceerd door de Canadese overheid. Het doel is dat wereldwijd consumenten de producten, voorzien van dit certificaat, herkennen als milieuvriendelijke producten die zijn getest en onderzocht volgens strenge milieu richtlijnen en tevens op de invloed die ze hebben op het milieu. Alle producten van North River® voldoen aan de milieu richtlijnen van het programma en hebben het  EcoLogoM . De belangrijkste criteria zijn het terugbrengen van natuurlijke grondstoffen, het verbruik van energie, omgaan met afval, lucht- en watervervuiling.  Het keurmerk is goedgekeurd door GEN (Global Ecolabelling Network) en voldoet aan de ISO 14024 richtlijnen voor milieuvriendelijke labels.

Green Seal

Een onafhankelijke non-profit organisatie uit de Verenigde Staten, die streven naar een gezondere en schonere samenleving. Dit doet men door het aanwijzen en promoten van milieuvriendelijke producten en diensten. Alle producten van North River®, handdoeken, toiletpapier, servetten, facial tissues en poetsrollen zijn geproduceerd volgens de milieu richtlijnen van Green Seal. De belangrijkste reden voor het toekennen van dit certificaat komt door het gebruik van gerecyclede vezels, oud papier en het chloorvrij bleken in het productieproces.

Green-e

Green-e is de belangrijkste onafhankelijke certificering voor duurzame energie. Het green-e label is een symbool dat staat voor het gebruik van duurzame windenergie. Het certificaat staat voor het gebruik van schone, emissievrije duurzame energie dat meehelpt aan het voorkomen van de klimaat verandering door het terugbrengen van CO2 uitstoot. De certificaten verzekeren dat Cascades aan de meest strenge richtlijnen voor het gebruik van duurzame energie voldoet. Alle elektriciteit die voor de productie van North River producten wordt gebruikt is 100% green-e gecertificeerde windenergie.

VERKOOPPUNTEN

De producten van 100%eco zijn te koop op onze webshop! Het aanbod in verschillende verpakkingseenheden zijn handig voor…

TOILETPAPIER MOKA

De producten van 100%eco zijn te koop op onze webshop! Het aanbod in verschillende verpakkingseenheden zijn handig voor…

TOILETPAPIER ECO WIT

De producten van 100%eco zijn te koop op onze webshop! Het aanbod in verschillende verpakkingseenheden zijn handig voor…