Innovatie duurzaam papier

Cascades is trendsetter en innoveert continue om de kwaliteit van haar producten te verbeteren en de belasting van het milieu te verlagen. Dit is een continue verbeteringsproces op het gebied van energie, grondstof- en waterverbruik en het minimaliseren van afvalwater en luchtuitstoot.

Levenscyclus analyse

De meest in het oog springende innovatie op het gebied van de productie van duurzaam papier, is Moka toiletpapier en tissues. De gedetailleerde Levens Cyclus Analyse (LCA) van de nieuwe mix van grondstoffen, gebruikt in Moka toiletpapier en tissues, laat een vermindering van de milieubelasting van minimaal 25% zien. Dat in vergelijking tot traditioneel gerecycled wit toiletpapier van Cascades! Dit papier wordt beschouwd als het meest milieuvriendelijke toiletpapier en tissues vanwege het chloorvrij blekingsproces.

Vermindering van de milieubelasting is om een aantal redenen van groot belang:
• gezondheid van de mens,
• behoud van ecosystemen,
• behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Duurzaam papier door windenergie

Cascades bestrijdt de klimaatverandering door gebruik te maken van 100% wind-geproduceerde elektriciteit. Door het gebruik van schone, hernieuwbare en emissie-vrije energie, voorkomt Cascades een jaarlijkse CO2 uitstoot van 19 miljoen kg. Dit is gelijk aan het planten van 5,4 miljoen bomen of het niet rijden van 71 miljoen km.
U kunt ook meehelpen om de klimaatverandering te bestrijden. Dat doet u door mee te werken aan een duurzame toekomst, simpelweg door het gebruiken van Cascades Moka producten.

VERKOOPPUNTEN

De producten van 100%eco zijn te koop op onze webshop! Het aanbod in verschillende verpakkingseenheden zijn handig voor…

ONGEBLEEKT TOILETPAPIER

Zacht, gerecycled en ongebleekt. Lees meer over Perform hygiënepapier.

WIT TOILETPAPIER

Zacht, gerecycled en duurzaam gebleekt. Lees meer over Select toiletpapier