vuil strand
Plastic alternatieven voor schonere oceanen
juni 7, 2018

United Economy, een duurzaam handelsnetwerk

united economy

100%eco is sinds kort trotse partner van United Economy. Dit is een duurzaam handelsnetwerk voor gelijkgestemde bedrijven die elkaar sterker maken en graag onderling groen zakendoen. De bedrijven die zijn aangesloten betalen elkaar met een onderlinge munt, de United: een zuiver ruilmiddel, zonder rente en speculatie. Een munt die steeds wordt uitgegeven aan producten en diensten van de deelnemende waarden-gedreven bedrijven.

100%eco staat voor een circulaire economie waarin producten en materialen hergebruikt worden en grondstoffen hun waarde behouden. Een circulair geldsysteem als de United past daarmee perfect bij onze visie. Dankzij United Economy komen we nog makkelijker in contact met groene bedrijven die dezelfde waarden uitdragen. Zo kunnen we elkaar als ondernemers versterken en tegelijkertijd met een groter gebaar streven naar een duurzamere economie.

 

Gedachtegoed United Economy

United Economy is een coöperatie van waarden-gedreven ondernemers die samen actief bouwen aan een eerlijke, sociale en groene economie.

United Economy maakt onderling zaken doen aantrekkelijk, door het centraal administreren van onderlinge kredieten, het circulaire digitale ruilmiddel van de coöperatie. Dit ruilmiddel, genaamd de United, circuleert alleen tussen de leden, in de reële economie van goederen en diensten. Er kan niet mee worden gespeculeerd en er wordt voor het beschikbaar stellen van Uniteds geen rente berekend.

United Economy zet zich in voor bewustwording over de samenhang van meerdere soorten waarde waaronder financiële, sociale en ecologische waarde. United Economy onderzoekt nieuwe manieren hoe geld en waarde dragers optimaal ingezet kunnen worden voor het creëren en verdelen van maatschappelijke meerwaarde.

Door heldere afspraken over het gebruik van de United, maakt United Economy geld weer dienstbaar aan de samenleving, in plaats van omgekeerd. Alle leden van United Economy onderschrijven bovenstaand gedachtengoed. Zij maken binnen de coöperatie afspraken over de kernwaarden van het onderling zaken doen in Uniteds.

 

United iets voor jouw bedrijf? Zo werkt het:

  • Je opent een United-rekening voor je onderneming
  • Je doet en ontvangt betalingen in Uniteds
  • Uniteds zijn als rekeneenheid hetzelfde als euro’s
  • Belastingen en btw draag je gewoon af in euro’s
  • De United is inpasbaar in je finance-oplossingen

Zo stap je in

  • Meld je bedrijf aan
  • United Economy verwelkomt je als lid of partner
  • Ga netwerken en zaken doen in Uniteds

Zo ontvang je Uniteds

  • Word lid en ontvang een krediet of
  • Koop Uniteds aan (en verduurzaam meteen je geldstroom!) Stuur een mail naar unitedsaankopen@unitedeconomy.nl of koop ze eenvoudig aan met Ideal via onze betaalapp. (Cyclos 4.0)

 

Wil je meer weten over United Economie, lees meer op de website www.unitedeconomy.nl