Ecologisch toiletpapier

Wat is ecologisch toiletpapier? Lees het hier.

Shoppen
Home / Ecologisch toiletpapier

Bij het zetten van de eerste stappen naar een beter milieu wordt vaak niet direct gedacht aan toiletpapier. Terwijl het eigenlijk een eenvoudige stap is die gezet kan worden. Gemiddeld spoelen we in Nederland dagelijks zo’n 22.000 kilometer aan wc papier door. Dat is net zo ver als een reis van Amsterdam naar China en weer terug. Daarnaast wordt er nog veel toiletpapier gemaakt dat rechtstreeks van bomen (cellulosevezels) wordt gemaakt en daarmee rechtstreeks in het riool belanden. Zonde, want cellulosevezels kunnen tot wel 7 keer gerecycled worden. Er valt dus nog veel winst te behalen.

Maar wat kunt u doen?

Door te kiezen voor 100%eco toiletpapier help je de aarde te beschermen. Voor ons toiletpapier is geen enkele boom gekapt en wordt er chloorvrij gebleekt. Dit in tegenstelling tot traditionele merken.

Bij hygiënepapier van 100%eco is bij de productie gelet op het verlagen van luchtvervuiling, energie- en watergebruik. Zo kunnen we met een goed gevoel een product gebruiken dat we dagelijks gebruiken.  Een algemene misvatting is dat ecologisch wc papier niet zacht is. Wij begrijpen dat comfort ook belangrijk is. We kiezen daarom bewust voor duurzame merken die kwaliteit sterk én zacht materiaal leveren.

Wat maakt toiletpapier duurzaam?

Om daarachter te komen letten we op een aantal kenmerken. Die hebben we hieronder voor je opgesomd:

  • Is er gebruik gemaakt van chemisch bleekmiddel of kleurstoffen?
  • Zijn er bomen voor gekapt of wordt er gerecycled papier en karton gebruikt?
  • Is er bij de productie gebruik gemaakt van hernieuwbare, groene energiebronnen?
  • Is de producent bezig met innovatie voor nog duurzamere oplossingen?
  • Wat is de milieubelasting bij het transport van de producten?
  • Hoe is het product gecertificeerd?

Ons streven is om het meest duurzame toiletpapier aan te bieden en ervoor te zorgen dat steeds meer bedrijven en particuliere consumenten papier gebruiken waarvoor geen bomen zijn gekapt.

Zet jij ook de volgende stap naar een beter milieu? Bekijk onze producten.

Bekijk ons aanbod