Green Care Professional

Shoppen
Home / Merken / Green Care Professional

Schoonmaakmiddelen van Green Care Professional

Green Care Professional is een merk van Werner & Mertz Professional in milieubewuste schoonmaakmiddelen voor de professionele schoonmaker. De materialen die worden gebruikt bij de productie van het Cradle to Cradle® gecertificeerde assortiment kunnen veilig worden teruggebracht naar de technische en biologische kringlopen.

Schoonmaakprestaties met hoge kwaliteitsnormen

Familiebedrijf Werner & Mertz Professional is al meer dan 150 jaar succesvol en innovatief in het ontwikkelen van speciale reinigingsmiddelen en -producten voor een breed werkgebied. Ze bedienen professionele schoonmakers maar ook grootkeukens, ziekenhuizen en de horeca. 
Met het merk Green Care Professional wordt al ruim 30 jaar gestreeft naar een doeltreffende, efficiënte schoonmaak volgens de strengste kwaliteitsnormen. De krachtige en duurzame formules worden door experts in Duitsland ontwikkeld. De producten worden uitsluitend gemaakt in EMAS-gecertificeerde fabrieken in Mainz (Duitsland) en Hallein (Oostenrijk), conform de strengste kwaliteitsnormen.

Veilig voor mens & milieu

De formules en verpakkingen van Green Care Professional zijn veilig voor mens en natuur. Met oog op een groene toekomst, wordt er veel aandacht besteed aan de manier waarop producten worden ontworpen en vervaardigd en waar ze terechtkomen na gebruik. De grondstoffen die worden gebruikt, worden grondig onderzocht op hun herkomst, eigenschappen en biologische afbreekbaarheid.

Circulaire economie

Green Care Professional staat voor een circulaire economie in de gehele keten, van grondstoffen tot verpakkingen. De gebruikte materialen (schoonmaakmiddelen en verpakkingen) zijn daarmee veilig voor mens en milieu. De energie die nodig is voor de productie, komt uitsluitend van hernieuwbare energiebronnen en de nodige proceswarmte wordt gegenereerd met klimaatneutraal aardgas.

Cradle to cradle

Green Care Professional richt zich op duurzame reinigingsproducten waarbij alle bestanddelen terug kunnen worden gestuurd naar technische en biologische kringlopen.

De biologische kringloop betreft de productbestanddelen. Om de kringloop gesloten te houden maken de formules van Green Care Professional gebruik van grondstoffen op plantaardige basis en organisch materiaal dat terug aan de natuur kan worden gegeven na gebruik van het product. Bij een natuurlijk proces worden de materialen omgezet in humus, d.w.z. vruchtbare grond om meer plantaardige grondstoffen te kweken. De bestanddelen van de formule moeten hierbij volledig biologisch afbreekbaar zijn.
De producten worden aan de hand van strenge normen met succes getest op hun biologische afbreekbaarheid.

De technische kringloop betreft de productverpakking. Om de materiaalcyclus gesloten te houden moet de verpakking recycleerbaar zijn en uit gerecycleerd materiaal vervaardigd zijn. Zo wordt afval een waardevolle grondstof, doordat gebruikte PET-flessen een technische grondstof worden voor de volgende productcyclus. Het doel is een gesloten circulair systeem te ontwikkelen zonder nieuw afval te produceren.
De producten zijn ontworpen volgens dit basisprincipe en nagenoeg alle verpakkingen van Green Care Professional zijn gemaakt van recycleerbaar en gerecycleerd afval.

Neem contact op

Bekijk ons aanbod

Duurzaam geproduceerd

Ecologisch gecertificeerd

Beste prijs/kwaliteit

Wij zijn 100% Eco

100% Eco is een webshop in duurzame hygiëneproducten. Wij leveren diverse artikelen die bijdragen aan betere hygiëne, bewustwording en minimale belasting van onze aarde.
Wij streven ernaar een zo klein mogelijke voetafdruk op onze aarde achter te laten, door het leveren van eco producten, voorzien van 100% informatie op een 100% betrouwbare manier.

In ons assortiment vind je hygiëne artikelen voor diverse ruimtes en doeleinden, zoals toiletpapier, servetten, reinigingsproducten, dispensers en hygiëneproducten voor in de keuken.

Over ons

Hier komt de titel van een vraag?

Hier komt de titel van een vraag?

Hier komt de titel van een vraag?

Hier komt de titel van een vraag?