Home / Merken / Seepje

Wassen met Seepje

Seepje maakt wasmiddelen, wasverzachter, afwasmiddelen, allesreinigers, handzepen én vaste zepen van de beste ingrediënten uit de natuur, zoals de schillen van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal. Door een eerlijke prijs te betalen voor de natuurlijke grondstoffen en de producenten, wordt de natuur behouden en de werk- en leefomstandigheden voor de boeren verbeterd.

100% natuurlijk

Seepje maakt uitsluitend gebruik van 100% natuurlijke reinigers en doet geen concessies op de effectiviteit van deze reinigers. Daarnaast gebruikt Seepje alleen 100% natuurlijke parfums en kleurstoffen, op basis van etherische oliën en plantextracten.  
Het internationale keurmerk Ecocert bevestigt dat meer dan 99% van onze ingrediënten van

Dierproefvrij en vegan

Vrijwel alle producten van Seepje zijn dierproefvrij en bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. De meeste zijn bovendien gecertificeerd door de Vegan Society. Ook de 100% natuurlijke wasverzachters zijn vrij van dierlijk vet. Voor alle producten geldt dat ze vrij zijn van dierproeven: Seepje eist dat de ingrediënten die worden gebruikt dierproefvrij zijn. Ze controleren hier actief op bij de leveranciers en in hun keten. Voor cosmetica zoals handzeep is dit wettelijk verplicht.

Vrij van microplastics

Microplastics worden nog heel vaak toegevoegd aan wasmiddelen om deze wat dikker te maken zodat je het goed kunt doseren. Of om te voorkomen dat de kleur van jouw nieuwe paarse trui afgeeft op de rest van je was. Seepje gebruikt als alternatief onder andere plantaardige oliën en eiwitten in haar wasmiddelen. Seepje handzepen en (af)wasmiddelen; allemaal dragen ze met trots het Zero Plastic Inside keurmerk van de Plastic Soup Foundation.

Besparing CO2-uitstoot

Sinds eind 2018 worden de superschillen, schillenextract voor in de vloeibare Seepjes en zeeppompjes op basis van duurzame biobrandstof van havens in Azië naar Nederland vervoerd. Dit zijn 2e generatie biobrandstoffen, gemaakt van afval- of reststromen. Zo voorkomt Seepje op jaarbasis zo’n 1.106 kg CO2-uitstoot. Een belangrijke stap richting een schone toekomst!

Historie

Seepje is begonnen in maart 2013, toen oprichters Melvin en Jasper ontdekten dat mensen in Nepal natuurlijke zeep maakten van vruchtenschillen. Ze zagen een kans om hier mensen blij te maken met duurzaam product, en tegelijkertijd de werk- en leefomstandigheden in Nepal te verbeteren! Want de missie van Seepje is: een schonere én mooiere wereld. Een wereld waar de boeren een eerlijke prijs krijgen en de milieubelasting zo laag mogelijk is. Inmiddels zijn er meer dan 10 verschillende Seepje producten, verkrijgbaar bij zo’n 1.600 winkels in Nederland, België. en Duitsland.

Neem contact op

Bekijk ons aanbod