Lucart Professional

Shoppen
Home / Merken / Lucart Professional

Hygiënepapier van Lucart

Lucart Professional wordt geproduceerd door de Lucart Group, een Italiaans bedrijf dat op innovatieve en duurzame wijze geavanceerde hygiëneproducten ontwikkelt. Door de vooruitstrevendheid in duurzame oplossingen is Lucart Group één van de meest duurzame producenten van Europa op het gebied van ecologisch hygiënepapier.

Historie

In 1953 wordt Cartiera Lucchese opgericht door de broers Pasquini. In een 17-eeuwse papierfabriek in Villa Basilica, in de provincie Lucca, beginnen Alessandro, Eliseo, Fernando, Raffaello en Tarcisio met de productie van stropapier en verpakkingspapier.

De behoefte aan groei en investeringen bracht de gebroeders Pasquini ertoe de productie te verplaatsen van de stad naar de vlakte van Lucca, waar in 1966 de fabriek van Porcari wordt gebouwd en nog steeds het hoofdkantoor van de Groep is. De nieuwe fabriek maakte de installatie van de eerste papiermachine (PM1) mogelijk, die de eerste grote technologische sprong voorwaarts van het bedrijf betekende. Dankzij de fabriek, die zich toelegt op de productie van jumborollen voor flexibele verpakkingen, kon het bedrijf de productiviteit vertienvoudigen en het aanbod uitbreiden met papier met een hoog gramgewicht.

Onder de naam Lucart Group heeft het familiebedrijf nu 1500 mensen in dienst, verdeeld over 5 productievestigingen in Italië en 2 vestigingen in Frankrijk.

Innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid hebben altijd voorop gestaan bij Lucart. In 1997 lanceerde de groep haar eerste lijn ecologische toiletpapier: EcoLucart. Deze innovatieve en ecologische productlijn gebruikte gerecycled en geregenereerd papier als grondstof en Mater-Bi (een biologisch afbreekbaar maïszetmeelmateriaal) als verpakking. Lucart was het eerste bedrijf ter wereld dat plastic verpakkingen verving door een volledig biologisch afbreekbaar hernieuwbaar materiaal ontwikkeld door Novamont.

Fiberpack®

In 2010 werd in Diecimo een nieuwe fabriek gebouwd – de enige in zijn soort in Italië – voor de productie van 100% ecologisch papier dat afkomstig is van de terugwinning van cellulosevezels uit Tetra Pak®-drankkartons. De ecologische grondstof waaruit deze nieuwe producten bestaan, krijgt de naam Fiberpack®. Met dit project zet Lucart Group weer een nieuwe stap om haar missie waar te maken: door middel van innovatieve en exclusieve productie de ecologische duurzaamheid vergroten en het milieu te beschermen.

Eco certificaten

Lucart is met de Lucart Professional lijn Europees leider in 100% gerecycled papier. Het terugwinnen van drankkartons, lagere CO2-uitstoot in de atmosfeer en besparing van bomen, zijn grote voordelen voor het milieu. Tijdens de productie van de duurzame rollen wordt er geen gebruik gemaakt van stoffen die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid of het milieu.De Lucart Professional lijn is dankzij de duurzame en innovatie productiemethoden gecertificeerd met het EU Ecolabel FR/004/009.

Neem contact op

Bekijk ons aanbod

Duurzaam geproduceerd

Ecologisch gecertificeerd

Beste prijs/kwaliteit