Shoppen
Home / Merken / Cascades Pro

Hygiëne papier van Cascades Pro

Cascades is een Canadees bedrijf dat op innovatieve en duurzame wijze papier- en kartonvezels verwerkt om er vervolgens gerecyclede verpakkingen en hygiëneproducten van te produceren. Door de unieke productiemethoden is Cascades één van de meest duurzame producenten ter wereld op het gebied van ecologisch hygiënepapier.

 

Historie

Cascades is in 1964 opgericht door de familie Lemaire. Terwijl de stortplaatsen volliepen, vroeg vader Antonio Lemaire zich af hoe ze materialen moesten hergebruiken. In 1957 richtte zijn familie Drummond Pulp & Fiber op om afval te recupereren en pulp te recyclen.
Met de broers Bernard, Laurent en Alain aan het roer, maakte het bedrijf in de jaren zeventig een groeispurt door de oprichting van Cascades Forma-Pak (de eerste pulpfabriek met 100% gerecyclede vezels) en fabrieken in onder andere meerlaags karton, containerboard en tissuepapier.

In de jaren tachtig opende Cascades een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in de pulp- en papierindustrie en werd Cascades Énergie opgericht. Deze dochteronderneming beheerde een gloednieuwe warmtekrachtkoppelingsinstallatie op aardgas, de eerste in Canada.
Tot op de dag van vandaag richt Cascades zich op haar missie: het bieden van duurzame en innovatieve oplossingen om het welzijn van mensen, gemeenschappen en de planeet verbeteren.

 

Energiezuinige productie

Cascades is een pionier op het gebied van duurzame papierrecycling, omdat zij zich heeft toegelegd op alle schakels binnen het proces; het opzetten van afvalverzamelpunten, onderzoekslaboratoria, duurzame energiecentrales en natuurlijk de tissue en verpakkingsfabrieken zelf. Op alle gebieden streeft Cascades naar de meest duurzame oplossing.
Het teruggewonnen papier wordt gewassen, ontinkt, verpulverd en opnieuw gevormd.
Daarbij streeft Cascades om zo energiezuinig mogelijk te produceren. Zo bezit het bedrijf eigen waterkrachtcentrales en windmolenparken in samenwerking met Boralex.
De productie van papier uit gerecyclede vezels vereist veel minder water dan processen waarbij hout wordt omgezet in papiervezel. Door de duurzame productiemethoden bespaart Cascades 55.100 liter water per ton verkoopbare producten.

Duurzaam geproduceerd

Ecologisch gecertificeerd

Beste prijs/kwaliteit

Green Seal certificaat

Cascades bespaart ongeveer 44 miljoen bomen per jaar door het recyclen van oud papier (gelijk aan 85.000 voetbalvelden). Daarnaast zet het zich in dat het eindproduct zelf geen schadelijke impact heeft op het milieu. Zo zijn de producten van Cascades Pro® bestempeld met het Green Seal. Dit certificaat staat voor chloorvrije verwerking, energie- en waterefficiëntie en 100% teruggewonnen weefsels / waarvan minimaal 25% (tissuepapier) of 50% (handdoeken / servetten) postconsumer weefsels.

Neem contact op

Bekijk ons aanbod