100%eco op festivals
april 17, 2018
vuil strand
Plastic alternatieven voor schonere oceanen
juni 7, 2018

De mooiste nationale parken ter wereld!

eco bergen

Vandaag tijdens de dag van het park hebben wij 5 van de meest bijzondere parken ter wereld op een rijtje gezet. Dit zijn dé parken om ooit in je leven te bezoeken en wij gaan je vertellen waarom.

 

Credits: Ashley Knedler

Yellowstone National Park, Verenigde Staten het oudste nationale park ter wereld en de grootste van de VS. Yellowstone bestaat sinds 1 maart 1872 en werd in 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Het park werd opgericht uit ecologische, recreatieve en nationalistische overwegingen.

Het park heeft ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en meer dan 200 geisers in het Upper Geyser Basin,waarvan Old Faithful de beroemdste is. In het park leven vele diersoorten, waaronder bizonsherten,verschillende soorten berencoyotes en wolven.

 

Credits: Matt Thomason

Banff National Park,Canada gelegen in de Rocky Mountains is naast al het natuur schoon in Canada toch een van de mooiste gebieden. Om bij de meeste bezienswaardigheden te komen is er de Icefields Parkway (Highway 93) van 230 km van Lake Louise in het Nationaal park Banff naar Jasper.

Het park bestaat uit bergen, gletsjers, rivieren en meren. Het Banff park is perfect voor kanotochten en hikes.

Credits: Lorraine Goh

Nationaal park Bromo Tengger Semeru, Indonesië is een nationaal park dat genoemd is naar de twee vulkanen Semeru en Bromo en het Tenggervolk dat in deze streek woont. De vulkaan Bromo is te beklimmen, wat absoluut een aanrader is. Ook is dit het enige beschermde gebied in Indonesië met een zandzee, oftewel Laut Pasir Tengger.  Uit de oudste Vulkaan, Tengger, zijn vier nieuwe vulkanen ontstaan. Dit unieke kenmerk van het park beslaat een totale oppervlakte van 5,250 hectare op een hoogte van ongeveer 2,100 meter. Het park bevat ook de hoogste berg van Java, de berg Semeru (3,676 meter), 4 meren en 50 rivieren.


Credits: Kate Williams

Nationaal park Vatnajokull, IJsland is Europa’s grootste nationale park en bedenkt twaalf procent van de totale oppervlakte van IJsland. De Dettifoss-waterval is de krachtigste van het hele continent.Een centraal deel van het park is de Vatnajökull, een 8100 vierkante kilometer grote gletsjer met een ijsdikte tot 950 meter. Bezoekers komen hier dan ook voor gletsjerwandelingen en ijshakken op de grootste ijskap van het land.

 

Credits: Julien Lanoy

Nationaal park Pyreneeën, Frankrijk gelegen aan de Frans- Spaanse grens. Het nationaal park Pyreneeën is een leefgebied van veel wilde dieren, er zijn in dit park zeventig verschillende soorten zoogdieren geteld. Onder meer vindt je hier de grootste roofvogel van Europa: de Lammergier. Het in stand houden van het landschap en de biodiversiteit van de flora en fauna is een belangrijke doelstelling van het park. Er zijn honderd wandelroutes door de valleien heen en in Frankrijk is wildkamperen mogelijk.

Gerelateerde berichten:

Zelfvoorzienend wonen in Nederland, het kan!

Douchen met regenwater, koken op biogas, energie uit zonne-panelen en groentes uit eigen tuin. Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame woonstijl. Ook gemeenten,  projectontwikkelaars en […]

Tips om duurzamer te BBQ-en

In de zomer zijn we graag buiten, ook als het gaat om eten. Veel mensen houden van barbecuen, al is het helaas niet heel erg goed […]

100%eco op festivals

Het festivalseizoen is weer aangebroken! De tijd van onvergetelijke openluchtconcerten en dansfeesten. Tegenwoordig is er bij de organisatie van evenementen steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Zo […]