biologisch afbreekbaar toiletpapier

Biologisch afbreekbaar toiletpapier

Het gebruik van biologisch afbreekbaar toiletpapier wordt steeds populairder. Op deze pagina vertellen we je waarom dit type toiletpapier minder schadelijk is voor het milieu.

Shoppen
Home / Ons aanbod / Biologisch afbreekbaar toiletpapier

Bekijk ons aanbod

Biologisch afbreekbaar toiletpapier

Aangezien toiletpapier uit natuurlijke materialen bestaat, is het in principe biologisch afbreekbaar. Het maakt dus niet uit of het papier is gemaakt van houtpulp uit oude of nieuwe bossen. Gewoon toiletpapier lost vaak langzamer op en kost meer water dan echt bio-afbreekbaar toiletpapier. Bovendien is bio-afbreekbaar toiletpapier, in tegenstelling tot gewoon toiletpapier, veilig voor de riolering. Dit komt doordat het minder omvangrijk is en sneller afbreekt, waardoor het minder ruimte inneemt in een rioolsysteem.

Is gerecycled toiletpapier biologisch afbreekbaar?

Gerecycled toiletpapier is milieuvriendelijker dan gewoon toiletpapier, maar is het dan ook biologisch afbreekbaar? Jazeker. Omdat het kortere vezels heeft in vergelijking met gewoon toiletpapier, kan het in sommige omstandigheden zelfs sneller afbreken.

Het type vezel, de dikte van de vellen en de blootstelling van het toiletpapier zijn enkele aspecten waarmee rekening moet worden gehouden om te bepalen hoe snel milieuvriendelijk toiletpapier afbreekbaar is. Ook de lengte van de vezel is een van deze factoren.

Alle vezels reageren enigszins anders, maar de vezels van gerecycleerde of hernieuwbare materialen zijn gewoonlijk iets korter dan de vezels van vers hout. Snellere biologische afbraak en snellere ontbinding worden mogelijk gemaakt door deze kortere vezels.

 

Onze producten

Op de website hebben we een groot aanbod van bio-afbreekbaar toiletpapier. Zo ook eco toiletpapier. Voor het maken van eco toiletpapier van 100%eco wordt gerecycled papier gebruikt. Omdat het volgens geavanceerde en milieuvriendelijke methoden wordt geproduceerd, is 100%eco toiletpapier een zeer milieuvriendelijke optie. Het papier heeft dan ook talrijke milieucertificaten ontvangen. Omdat er twee keer zoveel meter op een rol eco toiletpapier zit als gewoon toiletpapier, is het ook bewezen milieuvriendelijker in gebruik.
100%eco toiletpapier is stevig, flexibel en lost gemakkelijk op. Wil je meer weten? Bekijk dan gerust ons assortiment toiletpapier.

Wat is biologisch afbreekbaar toiletpapier?

Waarom zou ik biologisch afbreekbaar toiletpapier gebruiken?

Is biologisch afbreekbaar toiletpapier zachter dan normaal toiletpapier?

Kan ik biologisch afbreekbaar toiletpapier in mijn septictank gebruiken?

Waar kan ik biologisch afbreekbaar toiletpapier kopen?