Biologisch afbreekbaar toiletpapier

Het gebruik van biologisch afbreekbaar toiletpapier wordt steeds populairder. Dit komt doordat gewoon toiletpapier schadelijker is voor het milieu. Dit is onder andere te zien aan de buitensporige hoeveelheden toiletpapier die mensen gebruiken zonder rekening te houden met de gevolgen voor het milieu. Om toch het milieu te sparen is goed bio-afbreekbaar toiletpapier een uitkomst. Wil je meer weten? Dan geven wij je graag meer informatie.

null
MEER METERS PER ROL
null
PAPIEREN VERPAKKING
null
DUURZAAM
null
BESTE PRIJS / KWALITEIT

Biologisch afbreekbaar toiletpapier

Aangezien toiletpapier uit natuurlijke materialen bestaat, is het in principe biologisch afbreekbaar. Het maakt dus niet uit of het papier is gemaakt van houtpulp uit oude of nieuwe bossen. Gewoon toiletpapier lost vaak langzamer op en kost meer water dan echt bio-afbreekbaar toiletpapier. Bovendien is bio-afbreekbaar toiletpapier, in tegenstelling tot gewoon toiletpapier, veilig voor de riolering. Dit komt doordat het minder omvangrijk is en sneller afbreekt, waardoor het minder ruimte inneemt in een rioolsysteem.

Is gerecycled toiletpapier biologisch afbreekbaar?

Gerecycled toiletpapier is milieuvriendelijker dan gewoon toiletpapier, maar is het dan ook biologisch afbreekbaar? Jazeker. Omdat het kortere vezels heeft in vergelijking met gewoon toiletpapier, kan het in sommige omstandigheden zelfs sneller afbreken.

Het type vezel, de dikte van de vellen en de blootstelling van het toiletpapier zijn enkele aspecten waarmee rekening moet worden gehouden om te bepalen hoe snel milieuvriendelijk toiletpapier afbreekbaar is. Ook de lengte van de vezel is een van deze factoren.

Alle vezels reageren enigszins anders, maar de vezels van gerecycleerde of hernieuwbare materialen zijn gewoonlijk iets korter dan de vezels van vers hout. Snellere biologische afbraak en snellere ontbinding worden mogelijk gemaakt door deze kortere vezels.

Onze producten

Op de website hebben we een groot aanbod van bio-afbreekbaar toiletpapier. Zo ook eco toiletpapier. Voor het maken van eco toiletpapier van 100%eco wordt gerecycled papier gebruikt. Omdat het volgens geavanceerde en milieuvriendelijke methoden wordt geproduceerd, is 100%eco toiletpapier een zeer milieuvriendelijke optie. Het papier heeft dan ook talrijke milieucertificaten ontvangen. Omdat er twee keer zoveel meter op een rol eco toiletpapier zit als gewoon toiletpapier, is het ook bewezen milieuvriendelijker in gebruik.

100%eco toiletpapier is stevig, flexibel en lost gemakkelijk op. Wil je meer weten? Bekijk dan gerust ons assortiment toiletpapier.

Veelgestelde vragen

Het is toiletpapier dat gemaakt is van natuurlijke materialen, zoals bamboe of suikerriet, die snel afbreken in het milieu. Het kan ook gemaakt zijn van gerecycled papier dat biologisch afbreekbaar is.

Biologisch afbreekbaar toiletpapier is beter voor het milieu omdat het snel wordt afgebroken. Hierdoor ontstaat minder afval. Het kan ook een goede keuze zijn voor mensen die bewuster willen leven. Zo laten ze een kleinere ecologische voetafdruk achter.

Dit kan variëren afhankelijk van het merk en het specifieke product. Sommige biologisch afbreekbare toiletpapiertjes zijn zachter dan andere, dus het is belangrijk om verschillende merken en producten te vergelijken. Zo vind je wat het beste bij je behoeften past.

Ja, biologisch afbreekbaar toiletpapier kan veilig worden gebruikt in een septische tank. Het wordt namelijk snel afgebroken en bevat geen schadelijke stoffen. Het is daarbij wel belangrijk te bedenken dat te veel toiletpapier de werking van de tank kan verstoren. Het is dan ook belangrijk het gebruik ervan te beperken tot het noodzakelijke.

Biologisch afbreekbaar toiletpapier is onder andere online verkrijgbaar bij 100% ECO.