biologisch toiletpapier

Biologisch toiletpapier

Wat is biologisch toiletpapier? Je leest het op deze pagina. Interesse? Je bestelt het bij 100% eco!

Shoppen
Home / Ons aanbod / Biologisch toiletpapier

Bekijk ons aanbod

Duurzaam geproduceerd

Ecologisch gecertificeerd

Beste prijs/kwaliteit

Biologisch toiletpapier

Biologisch toiletpapier wordt steeds populairder. Als het gaat om de hoeveelheid afval die in een badkamer wordt geproduceerd, is toiletpapier inderdaad een hot topic. Volgens sommige onderzoeken verbruikt een gemiddelde persoon maar liefst 57 vellen toiletpapier per dag. Bovendien verbruikt de productie van toiletpapier ook vele liters water en bleekmiddel.

Degenen die onze website al eerder hebben bezocht, weten dat wij voorstander zijn van kleine veranderingen in onze dagelijkse routines om afval te minimaliseren en milieubescherming te bevorderen. Voor degenen die het interessant lijken, is het wellicht het moment om biologisch toiletpapier te overwegen. We vertellen je dan ook met plezier meer hierover.

Waarom we biologisch toiletpapier overwegen

Toiletpapier is niet de beste keuze voor mens en milieu. Mensen kiezen dan ook steeds vaker voor biologisch toiletpapier om de volgende redenen:

Ontbossing

De belangrijkste grondstof die fabrikanten gebruiken om tissues, toiletpapier en andere huidverzorgingsproducten te maken is zuivere houtpulp.

Om toiletpapier te maken worden elk jaar miljoenen bomen uit bossen gekapt. Deze bossen spelen een belangrijke rol bij het handhaven van schone, gezonde lucht door kooldioxide te absorberen. Ook dienen deze bossen als leefomgeving voor wilde dieren en vaak als huis voor de lokale inheemse bevolking. Zo bleek uit een onderzoek van WWF dat producenten van nieuw toiletpapier bijdragen aan de ontbossing van het regenwoud.

Chemische vervuiling

De werkwijze is op meer manieren schadelijk dan alleen het kappen van hout dat nodig is om toiletpapier te maken. Het productieproces veroorzaakt ook milieuschade.

Wanneer bedrijven bomen uit bossen kappen, vervoeren zij deze naar pulpfabrieken waar het hout wordt gehakt en chemisch tot pulp wordt verwerkt. Om het tissuepapier witter en zachter te maken, wordt de houtpulp verder chemisch bewerkt. De gebruikte stoffen zijn gevaarlijk voor het milieu en verhogen de lucht- en waterverontreiniging.

Bovendien is er voor de productie van een rol toiletpapier vele liters water nodig. Het hele productie- en verwijderingsproces – van de oogst tot de productie – is dan ook schadelijk voor het milieu. Hierdoor worden alternatieven die minder schadelijk zijn voor het milieu steeds populairder.

Biologisch toiletpapier als alternatief

Om bovenstaande problemen aan te pakken, biedt 100% Eco een verscheidenheid aan toiletpapier. Wij bieden bijvoorbeeld recyclebaar toiletpapier aan. Ook bieden wij bijvoorbeeld ongebleekt toiletpapier (Lucart econaturel) en wit chloorvrij gebleekt toiletpapier (Lucart Eco Wit). Omdat voor de productie ervan geavanceerde en milieuvriendelijke methoden worden gebruikt, is 100%eco-toiletpapier een zeer milieuvriendelijke optie.

Het papier heeft verder ook talrijke milieucertificaten ontvangen. Omdat een rol eco toiletpapier twee keer zoveel meter bevat als gewoon toiletpapier, is het ook nog eens milieuvriendelijker in gebruik. Het papier is stevig, flexibel en lost gemakkelijk op. Benieuwd naar onze producten? Neem dan een kijkje in onze shop!

Neem contact op