duurzaam vaatwasmiddel van seepje

Duurzaam vaatwasmiddel

Ben je op zoek naar een duurzaam vaatwasmiddel? Zoek niet verder, want Seepje heeft wat je zoekt!

Shoppen
Home / Ons aanbod / Duurzaam vaatwasmiddel

Bekijk ons aanbod

Duurzaam geproduceerd

Ecologisch gecertificeerd

Beste prijs/kwaliteit

Wat is duurzaam vaatwasmiddel?

Duurzaam vaatwasmiddel verwijst naar een soort vaatwasmiddel dat gemaakt is van duurzame, natuurlijke ingrediënten. Het doel ervan is om het milieu minder te belasten dan traditionele afwasmiddelen. Bij 100% ECO verkopen we afwasmiddel van het merk Seepje. Dit is een duurzaam afwasmiddel gemaakt van biologische, plantaardige en minerale ingrediënten. Daarnaast bevat het geen schadelijke stoffen zoals sulfaten, parabenen en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Hierdoor is het veilig voor het milieu en voor je gezondheid. Ook is het duurzame afwasmiddel van Seepje veganistisch en dierproefvrij.

Waarom is het beter voor het milieu?

Traditionele vaatwasmiddelen bevatten vaak chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Voorbeelden hiervan zijn fosfaten, bleekmiddel en sulfaten. Deze stoffen kunnen bijdragen aan watervervuiling en de biodiversiteit van het water verminderen. Duurzaam vaatwasmiddel daarentegen is gemaakt van natuurlijke, duurzame ingrediënten die minder schadelijk zijn voor het milieu. Duurzaam afwasmiddel van 100% ECO wordt geleverd in biologisch afbreekbare verpakkingen. Dit helpt vervuiling door plastic te verminderen. Al met al kan het gebruik van duurzaam afwasmiddel bijdragen aan een duurzamere levensstijl. Daarbij blijft het milieu behouden voor toekomstige generaties.

Hoe kan ik duurzaam vaatwasmiddel het beste gebruiken?

Dit is hoe je het gebruikt!

  1. Gebruik het volgens de aanbevolen dosering. Meer vaatwasmiddel gebruiken dan nodig is, kan leiden tot overmatige watervervuiling en productverspilling.
  2. Probeer zoveel mogelijk af te wassen met de vaatwasser in plaats van met de hand. De vaatwasser gebruikt vaak minder water dan het met de hand afwassen van borden en bestek.
  3. Maak gebruik van de energie- en waterbesparende standen van je vaatwasser. Deze standen helpen energie en water te besparen. Bovendien dragen ze bij aan een duurzamere levensstijl.
  4. Draai alleen volle vaatwassers. Dit kan helpen energie en water te besparen.
  5. Probeer zoveel mogelijk te recyclen. Gebruik bijvoorbeeld herbruikbare borden, glazen en bestek in plaats van wegwerpgerei. Dit kan ook helpen om afval te verminderen.

We hopen dat deze tips je kunnen helpen bij een verantwoord gebruik van duurzaam vaatwasmiddel in je huishouden.

Kan ik duurzaam vaatwasmiddel gebruiken in mijn vaatwasser?

Waar kan ik duurzaam vaatwasmiddel kopen?

Ruikt duurzaam vaatwasmiddel even sterk als traditioneel vaatwasmiddel?

Kan ik duurzaam vaatwasmiddel gebruiken voor het handmatig afwassen van borden en bestek?