Home / Over Lucart Group
over lucart group

Over Lucart Group

Lucart Group produceert 100% Eco ongebleekt toiletpapier. Lucart Group is een Italiaans bedrijf. Dit bedrijf ontwikkelt op een vernieuwende en duurzame manier geavanceerde hygiëneproducten. Daarnaast is Lucart Group een van de meest duurzame producenten in Europa op het gebied van eco-hygiënepapier. Dit komt doordat zij een vooruitstrevende aanpak van duurzame oplossingen hebben.

Shop toiletpapier

Historie van Lucart Group

In 1953 werd Cartiera Lucchese opgericht door de gebroeders Pasquini. In een 17e-eeuwse papiermolen in Villa Basilica, in de provincie Lucca. Hier zijn Alessandro, Eliseo, Fernando, Raffaello en Tarcisio begonnen met de productie van stro- en verpakkingspapier.

De behoefte aan groei en investeringen bracht de gebroeders Pasquini ertoe de productie te verplaatsen. De productie werd van de stad naar de vlakte van Lucca verplaatst. Daarom is er in 1966 de fabriek van Porcari gebouwd. Dit gebouw is nog steeds het hoofdkantoor van de Groep.

De nieuwe fabriek maakte de installatie mogelijk van de eerste papiermachine (PM1). Dit was de eerste grote technologische sprong voorwaarts. Doordat de fabriek zich focuste op de productie van jumborollen voor flexibele verpakkingen, kon het bedrijf de productiviteit vertienvoudigen. Daardoor konden zij het aanbod uitbreiden met papier met een hoog gramgewicht.

Tientallen jaren lang kon de familie Pasquini extra papiermachines investeren en daardoor blijven groeien.

Bovendien heeft Lucart Group onder hun naam 1500 mensen in dienst. Zij zijn verdeeld over vijf productievestigingen in Italië en twee vestigingen in Frankrijk.

lucart group familie foto
lucart group infographic

Duurzaam door innovatieve oplossingen

Innovatie en duurzaamheid hebben bij Lucart overigens altijd op de eerste plaats gestaan. Daarom lanceerde de groep in 1997 zijn eerste ecologisch toiletpapier lijn: EcoLucart. Deze innoverende en ecologische productlijn gebruikte gerecycleerd en verwerkt papier als grondstof. Daarnaast bevat de verpakking de grondstof Mater-bi. Dit is een biologisch middel op basis van maïszetmeel. Bovendien was Lucart het eerste bedrijf ter wereld dat plastic verpakkingen verving door een volledig biologisch afbreekbaar hernieuwbaar materiaal. Dit werd ontwikkeld door Novamont.

Fiberpack®

Door middel van dit project zet de Lucart Groep een nieuwe stap in het bereiken van zijn missie. Hun missie is om de ecologische duurzaamheid te verhogen en het milieu te beschermen. Dit wordt gerealiseerd door middel van innovatieve en exclusieve productie vanuit een technologisch oogpunt.

Certificaten

Bovendien is Lucart Groep de Europese leider in 100% gerecycleerd papier met de Lucart Professional lijn. Daarbij zijn de belangrijkste milieuvoordelen van de terugwinning van drankenkartons: een lagere CO2-uitstoot in de atmosfeer en het sparen van bomen. Daarnaast worden bij de productie van de duurzame rollen geen stoffen gebruikt die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid of het milieu.

Omdat de Lucart Professional lijn duurzame en innovatieve productiemethoden gebruikt, zijn zij gecertificeerd met het EU-milieukeurmerk FR/004/009

De EU-milieukeur is het ecologische kwaliteitslabel dat garandeert dat aan strenge milieubeschermingscriteria wordt voldaan. De volgende criteria zijn daarvoor vereist: geringe water- en luchtverontreiniging, geringe uitstoot van broeikasgassen en laag elektriciteitsverbruik.

Bovendien keurt de FSC de cellulosevezels goed
Forest Stewardship Council (FSC) is een internationaal keurmerk voor papier. De regeringen, bedrijven en milieuorganisaties steunen ten slotte dit keurmerk. Bovendien stelt de FSC strenge eisen aan duurzaam en sociaal bosbeheer, maar geen eisen aan de productie van papier.

EU-Ecolabel