Toiletpapier

Bij het zetten van de eerste stappen naar een beter milieu wordt vaak niet direct gedacht aan toiletpapier. Terwijl het eigenlijk een eenvoudige stap is die gezet kan worden. Gemiddeld spoelen we in Nederland dagelijks zo’n 22.000 kilometer aan wc papier door. Dat is net zo ver als een reis van Amsterdam naar China en weer terug. Er valt op dit gebied dus nog veel winst te behalen.

Maar wat kunt u doen?

Door te kiezen voor 100%eco toiletpapier kiest u tevens voor het beschermen van de aarde. Door middel van het tegengaan van luchtvervuiling, energie- en waterbesparing maakt u een eenvoudige stap.

Zo is er voor ons toiletpapier geen enkele boom gekapt en wordt er chloorvrij gebleekt in tegenstelling tot traditionele merken. Een algemene misvatting is dat ecologisch wc papier niet comfortabel is. Wij begrijpen dat comfort ook belangrijk is. In ons proces is daarom ook rekening gehouden met dat papier tevens dik en zacht genoeg is.

Wat maakt toiletpapier duurzaam?

Om daarachter te komen houdt u rekening met een aantal kenmerken. Die hebben we hieronder voor u opgesomd:

  • Is er gebruik gemaakt van chemisch bleekmiddel
  • Zijn er bomen voor gekapt of wordt er gerecycled papier en karton gebruikt
  • De oorsprong van water- en wind energie bij (her)productie
  • De manier van drogen (aardgas of traditioneel gas).

Voldoet het aan bovenstaande kenmerken dan is het toiletpapier biologisch afbreekbaar. Daarnaast is de cirkel van het circulaire productieproces rond. Zo is elk velletje ook een stap naar een beter milieu. Wist u dat er ook veel alternatieve eenvoudige stappen gezet kunnen worden? Zo kunt u denken aan: zelfvoorzienend wonen, duurzaam barbecueën of bijvoorbeeld door het gebruik van ecologische tissues en keukenrol. Op deze blog leest u hier meer over.

Zet u ook de volgende stap naar een beter milieu? Bekijk onze producten.

100% eco gerecycled papier toiletpapier perform

Inloggen

Gemakkelijk aankopen doen bij 100%eco

Bedankt voor uw duurzame aankoop bij 100%eco. Om uw bestelling zo snel mogelijk te verwerken kunt u hiernaast een account registreren. Op deze manier worden uw gegevens vertrouwelijk opgeslagen en automatisch ingevuld.


100procenteco

Een account aanmaken?