Vraag en Antwoord

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

Waar kan ik als consument 100%eco producten kopen?

De producten van 100%eco zijn te koop op de webshop! Het aanbod in verschillende verpakkingseenheden zijn handig voor zowel consumenten als bedrijven.
100%eco is daarnaast verkrijgbaar bij de stores en webshops van Paardekooper en PACKcenter.
Wij zijn trots dat we samen met deze groothandelaren de 100%eco producten kunnen aanbieden aan een breed publiek.

Als jullie tissueproducten chloorvrij worden gebleekt, hoe wordt het papier dan wit?

Cascades gebruikt natriumhydrosulfiet als bleekmiddel, een niet-chloor composiet dat veel minder schadelijk is voor het milieu.
Het gebruik van chloor leidt tot het vrijkomen van organische composieten (bijvoorbeeld: dioxines). Deze hebben in de natuur een negatief effect op vis en wild en dat is voor Cascades de reden waarom géén chloor gebruikt wordt voor het bleken van papierproducten. Voor productie van het nieuwe Moka papier wordt helemaal géén bleekmiddel gebruikt.

Hoe worden uw producten geproduceerd?

  1. Het productieproces begint met het verzamelen van oudpapier, zoals kranten, folders, tijdschriften en andere.
  2. Het papier wordt vermalen door een krachtig mes en gemengd met water tot een dikke pap, die vervolgens wordt geleid naar een zeef om vaste verontreinigingen (zoals nietjes, lijm, enz.) te verwijderen.
  3. De pulp wordt gewassen en gebleekt met natriumdithioniet (een composiet dat geen chloor bevat).
  4. De pulp komt op een papiermachine en wordt gedroogd met hete lucht en stoom door verbranding van aardgas, een schone brandstof.
  5. De gedroogde pulp, dat nu een vel papier is geworden, wordt dan geembossed zodat het voller en langer wordt.  Het toiletpapier en tissues krijgen hierdoor hun zachtheid en keukenrollen de absorptiekracht.
  6. Het papier wordt dan verpakt in rollen die verwerkt worden in verschillende producten. Deze producten vindt u uiteindelijk in de schappen van Albert Heijn.

Het filmpje “duurzaam productie proces” geeft u een mooi beeld.

Hoe kan papier dat uit Canada komt nu milieuvriendelijk zijn?

Het maken van papier kost grote hoeveelheden grondstoffen, water en energie.  Transport maakt maar een heel klein deel uit van de totale milieubelasting. Het transport vanuit Canada komt per containerschip en heeft dezelfde milieubelasting als het rijden met een vrachtwagen over een afstand van 400km. Aangezien Cascades de laagste CO2 uitstoot, géén bomen voor productie gebruikt en door de schaalgrootte minimaal energie en water verbruikt, is de totale voetprint de laagste.

Uit welk percentage post-consumer gerecycled papier bestaat uw product?

Onze producten bestaan voor 100% uit gerecyclede vezels. Het percentage post-consumer vezels (gebruikt oudpapier) en post-industriële vezels (afkomstig van stukjes doos of drukafval) is afhankelijk van de beschikbaarheid van de grondstof.

Kan het keukenpapier van 100%eco in de magnetron?

Alle papieren producten kunnen gaan branden in de magnetron bij onjuist gebruik. Raadpleeg de handleiding van uw magnetron om te weten of het gebruik van keukenpapier geschikt is in uw apparaat.

Kan 100%eco keukenpapier en tissues in mijn composteerbak?

De tissue producten zijn composteerbaar en ze verteren goed. Vermijd echter compostering van papier dat in contact is geweest met verontreinigingen (vet, schoonmaakmiddelen, etc.).

Waar staat het EcoLogo certificaat voor?

Het EcoLogo M is het Canadese eco certificaat dat beheerd wordt door Terrachoice. Het is gericht op het verbeteren of handhaven van de kwaliteit van het milieu. Doel is vermindering van energieverbruik, materiaalverbruik en het minimaliseren van de effecten van de verontreiniging door de productie en hergebruik van afval. Voor meer informatie over deze certificering, ga naar: www.terrachoice-certified.com

Waar staat het Processed Chlorine Free (PCF) certificaat voor?

Deze certificering wordt afgegeven door de Chlorine Free Products Association (CFPA), een onafhankelijke organisatie die gericht is op het elimineren van het gebruik van chloor in de productie van artikelen in ons dagelijks leven.
De eisen zijn extreem hoog. Dit impliceert dat de producten die met PCF logo zijn vervaardigd chloorvrij gebleekt worden of met een chloorderivaat dat ten minste 30% gerecyclede vezels bevat,  afkomstig van een fabriek die productie en kwaliteit respecteert. Let op: Cascades is de enige fabrikant van tissuepapier met deze certificering. Voor meer gedetailleerde informatie over deze certificering, ga naar: www.chlorinefreeproducts.org

VERKOOPPUNTEN

De producten van 100%eco zijn te koop op onze webshop! Het aanbod in verschillende verpakkingseenheden zijn handig voor…

TOILETPAPIER MOKA

De producten van 100%eco zijn te koop op onze webshop! Het aanbod in verschillende verpakkingseenheden zijn handig voor…

TOILETPAPIER ECO WIT

De producten van 100%eco zijn te koop op onze webshop! Het aanbod in verschillende verpakkingseenheden zijn handig voor…